Up 2 Date

Afvallen? Ga eens in een warm bad!

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Afvallen? Ga eens in een warm bad!

Het is weer bijna tijd voor de ongezondste maand van het jaar: december. Kerstdiners, oliebollen... Allemaal superlekker, maar heel slecht voor jouw killerbody. Dan kan je je natuurlijk helemaal suf sporten in de sportschool of bij jouw sportclub, maar waarom moeite doen als het ook simpel kan? Een warm bad schijnt namelijk net zo effectief te zijn als sporten!

calorieën en bloedsuiker

Als je wilt afvallen, moet je calorieën verbranden. De Loughborough University deed onderzoek naar het verschil tussen sporten en badderen. Er werd gekeken hoeveel calorieën er bij beide activiteiten verbrand werden en ook de bloedsuikerspiegel werd gemeten. En wat blijkt? Met een uur in bad zitten verbrand je net zoveel calorieën als met een uur stevig wandelen. Daarnaast is de piek in de bloedsuikerspiegel bij het badderen minder hoog dan bij het sporten. Bij intensievere sporten verbrand je wel meer calorieën natuurlijk.

weerstand

Niet alleen verbrand je calorieën door te sporten. Het zorgt ook voor een betere weerstand. Dat is belangrijk, want hierdoor ben je beter beschermd tegen ontstekingen en ziektes. Maar wat zeggen de resultaten van het onderzoek? Het lichaam reageert hetzelfde op badderen, als op sporten. De onderzoekers denken daarom dat het nemen van een warm bad kan bijdragen aan een betere weerstand en dus zorgen voor minder ziektes, ontstekingen en andere ellende. Dus sit back en relax. Voor je lichaam zorgen was nog nooit zo easy!

Ster advertentie
Ster advertentie