Up 2 Date

"De mensheid heeft nog maar 200 jaar te leven op deze wereld"

  1. Newschevron right
  2. "De mensheid heeft nog maar 200 jaar te leven op deze wereld"

Wij mensen hebben nog tussen de 200 en 500 jaar te leven op deze aardbol. Dat zegt de beroemde natuurkundige Stephen Hawking, een man die als één van de slimsten ter wereld wordt beschouwd.

Volgens professor Hawking moeten we binnen die tijd een nieuwe plek vinden om te wonen, omdat we het anders niet overleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donald Trump

De wetenschapper gaf deze waarschuwing tijdens het Starmus wetenschap en kunst-festival in Noorwegen. Daar haalde hij ook uit naar Amerikaanse president Donald Trump:

"Ik ontken daarentegen niet het belang van het vechten tegen klimaatverandering en de opwarming van de aarde, zoals Donald Trump. Hij heeft misschien wel de meest serieuze en verkeerde beslissing gemaakt over klimaatverandering die deze wereld ooit heeft meegemaakt."

naar de maan

De ruimte is onze beste kans op overleving, zegt de professor. "De ruimte ingaan zal de toekomst van de mensheid compleet veranderen." Hij roept ook rijke landen op om astronauten naar de maan te sturen tegen het jaar 2020 om de ruimtevaart nieuw leven in te blazen. Ondanks deze hoop ziet de natuurkundige de toekomst niet rooskleurig in:

"De aarde wordt vanuit zoveel kanten bedreigd dat het moeilijk voor mij is om positief te zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie