Up 2 Date

20 doden bij terroristische aanslag in Texas

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 20 doden bij terroristische aanslag in Texas

Zeker 20 mensen zijn om het leven gekomen bij een terroristische aanslag bij een Walmart in El Paso in Texas. Bij de schietpartij raakten zeker 26 mensen gewond.

Schutter

De schutter opende het vuur op een parkeerplaats van een supermarkt en liep vervolgens het gebouw binnen. Uiteindelijk gaf de man zichzelf over toen de agenten ter plekke kwamen. Volgens de politie gaat het om een 21-jarige witte man uit Texas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Manifest

The New York Times meldt dat de schutter twintig minuten voordat hij een bloedbad aanrichtte een manifest online plaatste op het de website 8Chan. In dit manifest met de titel The Inconvenient Truth, letterlijk vertaald: 'de ongemakkelijke waarheid', zou hij sympathie uiten voor de schutter die verantwoordelijk was voor de aanslag op de twee moskeeën in Christchurch in maart.

Daarnaast staat er in het manifest geschreven dat "rassenvermenging" de VS zou vernietigen en kondigt de 21-jarige man een aanslag aan als reactie op "de invasie van de Hispanics in Texas".

Tragisch

De gouverneur van Texas heeft bekendgemaakt dat de FBI de daad beschouwt als een terroristische aanslag en haatmisdrijf. President Trump noemt de aanslag op Twitter tragisch en laf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie