Up 2 Date

Tienduizenden Brazilianen eisen vertrek Bolsonaro vanwege coronabeleid

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tienduizenden Brazilianen eisen vertrek Bolsonaro vanwege coronabeleid

In Brazilië gingen zaterdag tienduizenden mensen de straat op om het vertrek van president Jair Bolsonaro te eisen. Het land werd enorm zwaar getroffen door het coronavirus en volgens veel Brazilianen is dat grotendeels te wijten aan de president.

Coronabeleid

Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Inmiddels zijn meer dan 520.000 Brazilianen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Nadat het hooggerechtshof zijn goedkeuring gaf aan een onderzoek naar de president wegens corruptie, besloten tienduizenden mensen in onder meer Rio de Janeiro, São Paulo en hoofdstad Brasília de straat op te gaan om zijn vertrek te eisen. De president zou betrokken zijn geweest bij corruptie omtrent het inkopen van vaccinaties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Slechts een griepje'

Ondanks dat er al meer dan een half miljoen mensen zijn overleden aan het virus, verloopt het vaccinatietraject erg moeizaam in het land. Momenteel is slechts 11 procent van de Braziliaanse bevolking volledig gevaccineerd. Volgens de demonstranten heeft het lakse beleid van Bolsonaro de pandemie in Brazilië geen goed gedaan. De president noemde het virus eerder "slechts een griepje" en wees strenge maatregelen van de hand.

Ster advertentie
Ster advertentie