Up 2 Date

Waarom Machel Montano vindt dat guys niet zomaar mogen 'winen' met vrouwen

foto: screenshot YouTube
  1. Newschevron right
  2. Waarom Machel Montano vindt dat guys niet zomaar mogen 'winen' met vrouwen

Hoezo heeft Machel Montano in een interview gezegd dat mannen vrouwen altijd toestemming moeten vragen om met ze te winen? Hij is notabene de king of soca en riep het publiek tijdens één van zijn laatste optredens nog op "to wine and take lock up". Spoort hij daarmee juist niet alle hitsige guys aan om ongevraagd tegen de sexy dansende vrouwen aan te schuren? Nee. Althans, dat zei de zanger in een interview met de Trinidadiaanse zender The Real STV.

meditatie in india

Het is nooit zijn bedoeling (geweest) om seksuele intimidatie, in welke vorm dan ook, te promoten. Voor de 43-jarige Machel is het gewoon een verwijzing naar de Caribische danscultuur. Winen is een sexy dans waarbij vooral de heupen, billen en benen van de dames verleidelijke bewegingen maken. En daar wil een man dan vaak precies voor of achter staan, om mee te gaan in haar bewegingen. Het wordt ook wel omschreven als wine & grind.

Anyway, guys oproepen om zonder toestemming in de personal space van de vrouw te komen, is het laatste waar Machel op doelt.

"Toen ik aan het mediteren was in India besefte ik me hoe de wereld veranderd, dat je ook steeds vaker hoort over seksuele intimidatie etc. En toen had ik wel even een besefmomentje. Vooral als je luistert naar socaliedjes. Daarin zingen we eigenlijk heel vaak over dat vrouwen bijvoorbeeld voorover moeten buigen of naar de grond. En toen ben ik goed en kwaad hierin gaan afwegen."

Gelukkig maar, want nu het carnavalsseizoen in het Caribisch gebied bijna aanbreekt, heeft de politie een statement afgegeven dat zomaar winen niet toegestaan is.

geen macht, wel respect

Het is ook niet dat álle vrouwen het onprettig vinden als een man tegen ze aanschuurt, maar de man in kwestie moet er wel respectvol mee omgaan.

"Ik denk dat het belangrijk is dat vrouwen zich vooral veilig voelen. En dat ze weten dat wij als mannen hen respecteren. En we zijn echt niet per definitie machtiger dan de vrouw, want zij kunnen er ook wat van. Maar daar gaat het hier niet om. Wel over respect."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie