Up 2 Date

Meerdere doden bij aanslag op Jehova's Getuigen-zaal in Hamburg

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meerdere doden bij aanslag op Jehova's Getuigen-zaal in Hamburg

Bij een aanslag in het Duitse Hamburg zijn gisterenavond meerdere mensen om het leven gekomen. De aanslag vond plaats tijdens een bijeenkomst in een zogeheten koninkrijkszaal, een religieuze vergaderplaats voor Jehova's getuigen.

Één dader

Rond 21.15 uur kreeg de politie via een melding te horen dat er schoten waren gelost bij een bijeenkomst van Jehova's getuigen in de wijk Gross Borstel. Duitse media melden zes of zeven dodelijke slachtoffers en acht zwaargewonden. De politie heeft echter nog geen aantallen bevestigd.

In eerste instantie dacht de Hamburgse politie dat er mogelijk meerdere daders bij de aanslag betrokken waren. Later liet de politie via Twitter weten: "Op basis van de huidige stand van zaken gaan we ervan uit dat er maar één dader is." Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat de dader op de vlucht is. Wel zijn er aanwijzingen dat de dader zich in het gebouw onder de doden bevindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schot op bovenverdieping

Agenten van een speciale eenheid troffen verschillende doden en gewonden aan toen zij het gebouw binnengingen. Nadat ze een schot op de bovenverdieping hoorden, troffen ze daar een dode aan. De politie sluit niet uit dat het om de dader gaat.

Persconferentie

Het is niet bekend wat de motieven van de schutter waren. De politie komt later vandaag tijdens een persconferentie met meer informatie en vraagt in de tussentijd om niet over het motief van de dader te speculeren.

Ster advertentie
Ster advertentie