Up 2 Date

Homoseksuele mannen worden in Tsjetsjenië opgesloten in concentratiekampen

  1. Newschevron right
  2. Homoseksuele mannen worden in Tsjetsjenië opgesloten in concentratiekampen

Tsjetsjenië heeft een heksenjacht geopend op homoseksuelen. Al meer dan honderd homoseksuele mannen zouden zijn opgesloten in concentratiekampen, waar ze worden bedreigd en gemarteld. Dit maakt de Russische onderzoekskrant Novaya Gazeta bekend.

Zuivering

Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is de autoriteit al een tijd bezig met een 'zuivering' in de autonome Russische republiek. Tanya Lokshina werkt voor de organisatie en laat weten hoe ernstig de situatie is.

"Politie en veiligheidsofficiers onder de meedogenloze leider Ramzan Kadyrov hebben tientallen mannen opgepakt, mishandeld en vernederd. Sommigen zijn verdwenen, anderen keerden terug naar hun familie, nog amper levend. Minstens drie mannen hebben het niet overleefd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concentratiekamp

Ooggetuigen en overlevenden getuigen in plaatselijke kranten over de vreselijke martelingen en het gewelddadige misbruik in de concentratiekampen. Novaya Gazeta maakte de verschrikkelijke gang van zaken bekend. De voormalige militaire basis in Argun waar de homoseksuele mannen naartoe worden gebracht, wordt door de krant omschreven als ''het eerste concentratiekamp voor homo's sinds Hitler''.

Ontkenning

President Kadyrov en zijn woordvoerder ontkennen de arrestaties. Ze beweren namelijk dat homoseksualiteit niet bestaat in Tsjetsjenië.

''Wie in de republiek niet bestaat, kan je niet oppakken.''

Ster advertentie
Ster advertentie