Up 2 Date

'Sexy geklede meisjes moeten niet zeuren als ze seksueel getinte opmerkingen krijgen'

  1. Newschevron right
  2. 'Sexy geklede meisjes moeten niet zeuren als ze seksueel getinte opmerkingen krijgen'

Volgens kenniscentrum seksualiteit Rutgers heeft 40% van de vrouwen en 13% van de mannen wel eens een vorm van seksueel ongewenst gedrag meegemaakt. Uit een nieuw onderzoek naar seksuele intimidatie blijkt onder andere dat 24% van de Nederlanders vindt dat een meisje die zich sexy kleedt niet moet zeuren als ze seksueel getinte opmerkingen te horen krijgt.

ontoelaatbaar

Rutgers deed een peiling onder 1000 Nederlanders naar seksuele intimidatie op straat, het werk en in het uitgaansleven. Gelukkig blijkt uit deze peiling ook dat veel Nederlanders seksuele intimidatie ontoelaatbaar vinden. Zo vindt 5% van de ondervraagden het toelaatbaar dat een leidinggevende een flirterige mail naar een werknemer stuurt. Zomaar de billen aanraken van iemand die je niet kent tijdens het uitgaan is ook volgens maar 3% toelaatbaar.

seksuele intimidatie

De helft van de vrouwen tussen de 18 en 30 jaar geeft aan wel eens seksuele intimidatie op straat te hebben meegemaakt. Toch vinden veel Nederlanders volgens het onderzoek dat er over seksuele intimidatie heel overdreven wordt gedaan. Meisjes met sexy kleding aan moeten niet zeuren als ze lastig gevallen worden, vindt 13%. Ook moeten deze meisjes volgens 24% niet zeuren als ze seksueel getinte opmerkingen naar hun hoofd geslingerd krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie