Up 2 Date

Monica en Anna reageren op heftige kritiek fotoshoot: "Wij pretenderen niet lesbisch te zijn"

foto: YouTube: RTL Late Night
  1. Newschevron right
  2. Monica en Anna reageren op heftige kritiek fotoshoot: "Wij pretenderen niet lesbisch te zijn"

Iedereen had het deze week over de sexy cover van de Linda.meiden waarop niemand minder dan Monica Geuze en Anna Nooshin staan te zoenen. Veel mensen vonden de cover en het bijbehorende interview en fotoreportage geweldig, maar er was ook veel kritiek. Monica en Anna schoven daarom gisteren aan bij Humberto Tan in RTL Late Night om hun kant van het verhaal te vertellen.

Allereerst: wat is er aan de hand?

Op de cover van het tijdschrift staat onder de foto: 'Anna en Monica geven geen fuck om hokjes.' En precies daarover ontstond veel kritiek. Want als het blad wil afrekenen met hokjesdenken wat betreft homoseksualiteit, waarom staan er dan (voor de derde keer) twee heteroseksuelen te zoenen? Is het dan niet beter om de publiciteit aan een lesbisch- of biseksueel stel te geven? Lesbiennes begonnen onder de hashtag #WilJeEroverPratenLinda foto's te delen van hoe zij het liever hadden gezien.

"Wij kussen uit liefde voor elkaar, niet ter vermaak van een ander."

Foto's voor hetero's

Vice-redacteur Lisa schreef een uitgebreid artikel over de kwestie. In een interview met Morad & Shay vertelt ze waarom: "Er staan weinig lesbische vrouwen op de cover en dat vind ik wringen." Lisa vindt het jammer dat lesbiennes altijd op een sexy manier worden neergezet. Ook voor deze cover en de fotoreportage zijn de twee vloggers op een extreem sexy manier gefotografeerd.

"Het is altijd in dienst van het plezier van de heteroseksuele man."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet lesbisch

Monica en Anna zijn volkomen verrast door de bakken kritiek die zij over zich heen hebben gekregen. Zoals Anna al zegt: "Natuurlijk weet je dat het spraakmakend wordt, maar dat er zulke heftige kritiek op zou komen hadden wij niet aanzien komen." In het interview benadrukken de meiden dat het absoluut niet hun bedoeling was om te doen alsof ze lesbisch zijn.

"Monica: Iedereen moet doen waar hij of zij zin in heeft. Als iemand mij vraagt of ik zin heb om Anna te zoenen dan: Ja!"

Hieronder kun je het hele interview terugkijken vanaf 4:10.

Ster advertentie
Ster advertentie