Up 2 Date

Bill Gates verlaat Microsoft en richt zich op liefdadigheidswerk

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bill Gates verlaat Microsoft en richt zich op liefdadigheidswerk

Bill Gates stapt uit de raad van het bestuur van Microsoft. De medeoprichter van de softwaregigant wil zich volledig focussen op zijn liefdadigheidswerk. Dat meldt de 64-jarige miljardair op zijn blog.

Microsoft

In 2008 legde Gates al de dagelijkse leiding van Microsoft neer. Hij hield wel een toezichthoudende rol als voorzitter van de raad van bestuur. In 2014 stopte hij als voorzitter van deze raad, maar bleef hij wel lid. Deze rol heeft hij nu ook naast zich neer gelegd.

Gates verbreekt niet al zijn banden met Microsoft. "Microsoft zal altijd een belangrijk deel van mijn levenswerk zijn", schrijft hij in een verklaring. Hij blijft actief als adviseur van het bedrijf. "Ik ben optimistischer dan ooit over de vooruitgang die het bedrijf boekt en hoe dit de wereld kan blijven verbeteren."

Gates foundation

Gates gaat zich nu volledig toewijden aan zijn filantropische activiteiten. Samen met zijn vrouw Melissa heeft hij een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld: The Gates Foundation. De projecten van deze organisatie richten zich voornamelijk op de gezondheidszorg, educatie en klimaatverandering.

Rijk

Bill Gates is momenteel de tweede rijkste man op aarde. Zijn vermogen wordt door Forbes op ruim 103 miljard dollar geschat.

Ster advertentie
Ster advertentie