Up 2 Date

Enorm deel windmolen breekt af en blokkeert snelweg Apeldoorn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Enorm deel windmolen breekt af en blokkeert snelweg Apeldoorn

Een gigantisch onderdeel van een windmolen zorgt vanochtend voor wat oponthoud. Het enorme onderdeel blokkeert namelijk de afrit van de A1 richting de A50 bij Apeldoorn. De pijler van de windmolen werd vannacht rond 2.30 uur vervoerd door een vrachtwagen, maar schoot los van de trailer en belandde midden op de snelweg.

Snelweg afgesloten

Het onderdeel van de windmolen is precies op de verbindingsweg van de A50 naar Arnhem en de A1 van Hengelo richting Apeldoorn gevallen. De verbindingsweg en de snelweg zijn afgesloten terwijl de pijler door meerdere hijskranen wordt weggehaald. Dat zal tot ongeveer 12.00 uur duren, zo verwacht Rijkswaterstaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herstelwerkzaamheden

Na het weghalen van het onderdeel moeten er nog wel herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Zo moet de beschadigde vangrail gedemonteerd worden en moet er nog worden gekeken naar de schade aan de weg zelf. "Gezien het lage verkeersaanbod verwachten we niet al te veel verkeershinder", aldus Rijkswaterstaat. In de tussentijd kan het verkeer dat zich wel op de weg bevindt, keren bij Voorst en bij Apeldoorn-Zuid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen gewonden

Gelukkig reden er vannacht geen andere mensen op de snelweg, waardoor een groot ongeluk is uitgebleven. Ook de vrachtwagenchauffeur van Ter Linden uit Doetinchem, een specialist in het vervoeren van grote onderdelen, maakt het goed. Hij is met de schrik vrijgekomen. Hoe het onderdeel los is gekomen van de vrachtwagen, blijft voor nu nog onduidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie