Up 2 Date

Treinreizigers stappen over man heen die zwaargewond raakte na val van trap

foto: Politie Zaanstreek
  1. Newschevron right
  2. Treinreizigers stappen over man heen die zwaargewond raakte na val van trap

Politieteam Zaanstreek is enorm teleurgesteld in treinreizigers die afgelopen dinsdag niets deden om een zwaargewonde man op station Zaandam te helpen. In plaats van hulp in te schakelen, maakten de treinreizigers haast om hun trein te halen.

Val van trap

De 61-jarige man uit Purmerend viel van de trap op het station en raakte daarbij ernstig gewond. Ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse om de man zorg te bieden. Het politieteam Zaanstreek bood hulp door werkruimte te creëren, zodat de hulpverleners hun werk konden doen, maar dat bleek lastiger dan verwacht, aangezien reizigers massaal over de man heen stapten.

In een Facebookpost reageert de politie geërgerd op het gedrag van de treinreizigers. "Het is schrijnend om te zien en horen dat mensen het belangrijker vinden dat zij hun trein halen, dan dat een man goed verzorgd kan worden", schrijft de politie. "Het went ons nooit, zeker wat een van de passanten letterlijk zei: 'Waarom verplaatsen jullie die man niet, zodat ik er langs kan? Mijn trein gaat zo!'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Botbreuken

De dochter van de 61-jarige man heeft aan het AD laten weten dat haar vader zijn rugwervel, nekwerkvel en ribben heeft gebroken. "Hij moet geopereerd worden en mag dus absoluut niet bewegen."

Ster advertentie
Ster advertentie