Up 2 Date

'Snelste vrouw op wielen' Jessi Combs overleden tijdens recordpoging

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Snelste vrouw op wielen' Jessi Combs overleden tijdens recordpoging

De Amerikaanse autocoureur Jessi Combs, a.k.a. 'de snelste vrouw op vier wielen', is gisteren overleden tijdens een recordpoging. In een auto met straalmotor probeerde ze in de woestijn in de Amerikaanse staat Oregon een nieuw snelheidsrecord te halen, maar ze crashte en overleed daarbij op 39-jarige leeftijd. Hoe het heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

Record

Jessi haalde de snelste vrouw-titel in 2013, toen ze een snelheid van 641 kilometer per uur haalde. In latere pogingen haalde ze zelfs de 777 kilometer per uur, maar die tijd wordt wegens technische issues niet officieel meegerekend. Met haar nieuwe poging wilde ze het record van stuntvrouw Kitty O'Neils verbreken. Zij haalde in 1976 op een voertuig met 3 wielen een snelheid van 824 kilometer per uur en is daarmee de allersnelste vrouw ter wereld.

Meer dan een coureur

Jessi was een groot voorbeeld voor vrouwen in de racewereld. Naast professioneel coureur was ze ook een 'briljante bouwer, ingenieur, chauffeur, monteur en wetenschapsvoorlichter', aldus collega en tv-host Adam Savage op Twitter. Ze lanceerde haar eigen lijn met lasapparatuur voor vrouwen en verscheen regelmatig in televisieprogramma's zoals MythBusters, Xtreme 4x4 en All Girls Garage.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie