Up 2 Date

'Julen overleed kort na de val in de put aan zijn verwondingen'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Julen overleed kort na de val in de put aan zijn verwondingen'

De tweejarige Julen is kort na zijn val in een diepe put al overleden aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel en andere verwondingen. Dat schrijven verschillende Spaanse media. Julen heeft tijdens de 110 meter diepe val, die twee weken geleden plaatsvond, stukken steen en andere objecten in de put geraakt. Dat staat volgens de Spaanse krant El Mundo in het voorlopige autopsierapport.

Recht omlaag

Dat betekent dat Julen verwondingen aan verschillende lichaamsdelen had toen hij neerkwam. De peuter zou met zijn handen omhoog en benen omlaag zijn gevallen, volgens de vijf forensische artsen die hem hebben onderzocht.

Officiële rouw

Julen lag gisteren in het rouwcentrum opgebaard en wordt wordt vandaag begraven in El Palo begraven na een religieuze ceremonie. De gemeenteraad van Málaga heeft drie dagen van officiële rouw uitgeroepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegenslagen

Julen viel twee weken geleden in een put, toen zijn ouders hem kort uit het oog waren verloren. Vader José Roselló zag zijn zoon ineens in de aarde verdwijnen en ontdekte bij aankomst een put zonder deksel. Door de extreme diepte van de put en een aantal reddingsacties met flinke tegenslagen duurde het lang voordat het kind uit de put gehaald kon worden. Er was te weinig tijd voor de normale gang van zaken en de afwisselend zachte en extreem harde grond zaten de reddingswerkers ook niet mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie