Up 2 Date

Lupita Nyong'o straalt op de cover van Vogue

  1. Newschevron right
  2. Lupita Nyong'o straalt op de cover van Vogue

Lupita Nyong'o siert voor de derde keer de cover van de Amerikaanse Vogue. De 33-jarige oscarwinnares vertelt in het interview openhartig over haar carrière. De coverfoto is geschoten in haar hometown in Kenia. Zelf was Lupita ook onder de indruk. Op haar instagram postte ze een emotioneel filmpje waarin ze het tijdschrift voor het eerst in haar handen heeft.

schoonheid

Het heersen van een lichtere huid is een veelvoorkomende zaak in Nairobi, Kenia. In het interview vertelt ze over de struggles die ze met haar huidskleur had.

"Ik kwam thuis van college in de vroege jaren 2000 en zag een reclame op televisie over een meisje dat geen werk kon krijgen. Ze gebruikte een product om haar huid lichter te maken. Daarna kreeg ze de baan."

Toen Lupita het Zuid-Soedanese model Alek Wek zag in tijdschriften en op televisie, besefte ze dat ook "vrouwen die zo erg op mij lijken" beroemd kunnen worden.

Queen of katwe

Nyong'o speelt in de nieuwe Disney-film Queen of Katwe. Een verhaal dat gaat over schaaktalent Phiona Mutesi. Zij ontsnapte dankzij schaken uit de sloppenwijken van het Ugandese Kampala. Deze film is belangrijk voor Lupita om een nieuw licht te schijnen op de Afrikaanse identiteit.

"Ik wil kansen creëren voor gekleurde mensen, omdat ik het geluk heb om een platform te hebben waarop ik dat kan doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie