Up 2 Date

Meerdere doden en gewonden na steekpartij Japanse basisschool

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Meerdere doden en gewonden na steekpartij Japanse basisschool

Bij een steekpartij in een woonwijk van de Japanse stad Kawasaki zijn een 12-jarig meisje en een man van 29 om het leven gekomen. Nog veertien anderen raakten gewond. Drie van hen zijn er slecht aan toe. De slachtoffers zijn voornamelijk jonge meisjes die op de schoolbus stonden te wachten.

dader

Volgens getuigen was de dader een 50-jarige man. Rond 08.00 uur zou hij met een mes in elk hand op scholieren bij een bushalte afgelopen zijn en begon hij vervolgens om zich heen te steken. Toen de bus eraan kwam, rende hij weg. Later stak hij zichzelf in zijn nek. Hij overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen, nadat hij was gearresteerd. Over zijn motief is nog niks bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zeldzame Geweldsincidenten

Japan staat bekend als een van de veiligste landen ter wereld. Gewelddadige incidenten komen er zeer weinig voor. De Japanse premier Shinzo Abe heeft in een statement op televisie laten weten dat hij alle mogelijke maatregelen zal treffen om de veiligheid van kinderen te waarborgen: "Het was een buitengewoon schrijnend incident waarbij veel kleine kinderen het slachtoffer werden. Ik voel een sterke wrok."

Ster advertentie
Ster advertentie