Naar homepage
Up 2 Date

Dit is waarom er vandaag bij allerlei instellingen gestaakt wordt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom er vandaag bij allerlei instellingen gestaakt wordt

Er wordt vandaag bij verschillende bedrijven en instellingen gestaakt, vanwege de grote pensioenactiedag die vakbonden FNV, CNV en VCP houden. Door de staking lag vanmorgen onder andere het treinverkeer en in sommige steden ook het andere openbaar vervoer plat.

Pensioen

De vakbonden eisen een beter pensioen. Ze willen onder andere dat pensioenen weer mee gaan stijgen met de prijzen en dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. Daarnaast willen de vakbonden dat het - net zoals vroeger - weer fiscaal aantrekkelijk wordt om vroeg met pensioen te gaan. ZZP'ers moeten volgens de vakbonden ook een verplicht pensioen krijgen. Eind vorig jaar gingen de vakbonden hierover al in onderhandeling met het kabinet, maar dat mislukte.

Openbaar Vervoer

Door de acties reden er vanmorgen van 06.00 uur tot 07.06 uur geen NS-treinen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag reden er geen trams, bussen of metro's tot 07:06 uur. Verwacht wordt dat het openbaar vervoer nog lange tijd ontregeld zal zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schiphol

Op Schiphol wordt er ook gestaakt. Tussen 12.30 en 13.36 uur zullen de medewerkers van de check-in, bagageafhandelaars en de beveiliging staken. Dit zal waarschijnlijk tot vertragingen leiden.

66 km/u

Medewerkers van onder andere de politie en ambulance rijden vanaf 07:00 uur vanuit het hele land met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag.

{twitter https://twitter.com/Koning40/status/1107538182218883072 }

Ster advertentie
Ster advertentie