Up 2 Date

Filemon duikt in wereld van kickboksen samen met trainer Remy Bonjasky

  1. Newschevron right
  2. Filemon duikt in wereld van kickboksen samen met trainer Remy Bonjasky

Nederland heeft de afgelopen jaren veel wereldkampioenen kickboksen afgeleverd. En mede dankzij het gevecht van Rico tegen Badr is kickboksen nog populairder geworden. Presentator Filemon duikt voor het programma Filemon Slaat Door in de wereld van het kickboksen en gaat samen met Remy Bonjasky trainen. In zes maanden moet Filemon in de ring staan op een groot kickbokstoernooi tegen zijn collega-presentator Ajouad El Miloudi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trainen

Filemon heeft een lange weg te gaan. Hij heeft niet bepaald het fysiek of de conditie van een kickbokser. Dat het daarom geen gemakkelijke tijd gaat worden is volgens Remy zeker: "Je gaat huilen en kotsen, maar ik zal je er doorheen moeten slepen". In de eerste aflevering van het programma Filemon Slaat Door is te zien hoe hij een maand lang drie keer per week traint om een basis te leggen.

Sparren

Vervolgens is Filemon klaar om te sparren. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Al snel blijken de jonge talenten veel te goed voor de 37-jarige presentator. Zelfs Noah, een meisje van nog maar 13 jaar, heeft geen enkele moeite met Filemon. Hij heeft nog een lange weg te gaan dus.

Rico

Wereldkampioen Rico Verhoeven geeft Filemon ook nog de nodige tips. Volgens hem moet je niet alleen veel doen om een kampioen kickboksen te worden, maar je moet er ook vooral veel voor laten. Ook komt er veel meer bij kickboksen kijken dan alleen stoten en trappen. Het gaat ook om de focus.

"Soms word je goed geraakt. Dat doet pijn, maar blijf dan willen vechten. Blijf rustig en geconcentreerd. Je gaat hem vanzelf terug raken. Je moet jouw moment pakken."

Je kunt de eerste aflevering hier terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie