Up 2 Date

Nigeriaanse kunstenaar maakt levensechte schilderijen

  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse kunstenaar maakt levensechte schilderijen

Ken Nwadiogbu maakt ongelooflijk realistische kunstwerken met niets meer dan potlood en papier! De kunstwerken van de 23-jarige kunstenaar die uit het Nigeriaanse Lagos komt, lijken net foto's.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen kunstopleiding

De Nigeriaanse kunstenaar heeft nooit een kunstopleiding gevolgd, maar leerde zichzelf de technieken aan. Na zijn studie civiele techniek, besloot hij toch zijn passie voor kunst achterna te gaan. Zijn ouders waren niet helemaal blij met die keuze, vertelt Ken aan Bored Panda.

"Ze waren bezorgd over mijn financiƫle stabiliteit en hoe de wereld tegen mij aan zou kijken. Er zijn zoveel straatartiesten in Lagos, dus mijn ouders waren bang dat ik die kan op zou gaan."

Die kant is Ken echter zeker niet opgegaan. Inmiddels heeft hij al verschillende tentoonstellingen in Nigeria gehad en krijgt hij steeds meer aandacht in de media.

Afrikaanse cultuur

Ken streeft ernaar om een diepere betekenis in zijn kunst te leggen. Zijn tekeningen hebben allemaal thema's, zoals gelijkheid tussen man en vrouw, de Afrikaanse cultuur en black power. Dat is bijvoorbeeld duidelijk terug te zien in zijn onderstaande kunstwerk van de serie Lost Consciousness.

"Verloren bewustzijn is een wanhopige poging om te laten zien dat de Afrikaanse cultuur verdwijnt in het proces van het samensmelten van Afrikaans en westerse culturen."

Ster advertentie
Ster advertentie