Up 2 Date

Het cheerleadereffect bevestigd: je bent aantrekkelijker in een groep dan alleen

  1. Newschevron right
  2. Het cheerleadereffect bevestigd: je bent aantrekkelijker in een groep dan alleen

Wil je als meisje mooier overkomen op je crush, dan zou je moeten hangen in een groep. Een nieuwe Australische studie bevestigt dat vrouwen er aantrekkelijker uitzien als ze met hun vrienden zijn dan in hun eentje. Het 'trucje' staat ook wel bekend als het 'cheerleadereffect'.

Mooi

Volgens hoofdonderzoeker Daniel Carragher is er geen verschil tussen de plekken die je in de groep hebt ingenomen, in het midden of aan de buitenkant. Ook maakt het niet uit hoe aantrekkelijk je in je eentje eruit ziet. In de studie zagen proefpersonen dezelfde gezichten in hun eentje en samen met een groep mensen. De onderzoeksdeelnemers vonden de uiterlijke kenmerken vaker mooi als de vrouwen in een groep waren dan wanneer ze alleen waren.

hotness door omstandigheden

Het onderzoek in Scientific Reports bevestigde een eerder onderzoek uit Californië uit 2013. Voor fans van de hitserie How I Met Your Mother klinkt het 'cheerleadereffect' misschien wel bekend. In een aflevering in seizoen vier legde personage Barney Stinson haarfijn uit hoe de theorie precies in elkaar zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie