Up 2 Date

Vader slachtoffer 'vergismoord' Djordy maakt statement: "Nu is het mijn zoon, straks is het een andere burger”

  1. Newschevron right
  2. Vader slachtoffer 'vergismoord' Djordy maakt statement: "Nu is het mijn zoon, straks is het een andere burger”

Djordy Latumahina werd slachtoffer van een vergissingsmoord. Hij was niet het doelwit, maar omdat hij toevallig in dezelfde auto reed, zag de dader hem voor iemand anders aan. Het klinkt als een nachtmerrie, maar helaas is het werkelijkheid. Djordy's vader Jozef was gisteren bij Pauw om te praten over deze afschuwelijke moord.

"Ik wil een statement maken voor Djordy. Hij was sociaal, meelevend, cijferde zichzelf weg. En dan overkomt hem dit."

VERMOORD

Zaterdag 8 oktober 2016 werd de 32-jarige Djordy doodgeschoten in een parkeergarage toen hij in de auto zat met zijn vriendin en tweejarige dochtertje. Zijn vriendin raakte daarbij zwaargewond, maar overleefde de schietpartij. Hun dochter was ongedeerd. Al direct na de moord werd er vermoed dat het om een vergissing ging.

Ongeveer een jaar geleden werd dit bevestigd. Djordy was niet het doelwit, maar is slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. Hij reed in een zwarte Mini Cooper. Dezelfde auto als een drugsdealer uit hetzelfde flatgebouw.

Slecht nieuws

Bij Pauw vertelt Jozef over het moment dat hij het verschrikkelijke nieuws te horen kreeg. Hij en zijn vrouw waren onderweg naar een verjaardag, toen ze hoorden dat er in de parkeergarage van Djordy's appartementencomplex iemand neergeschoten was. Toen Jozefs vrouw hun zoon en schoondochter probeerde te bereiken en zij beiden niet opnamen, werden ze al ongerust. Eenmaal op de verjaardag aangekomen hoorden ze dat hun zoon dood was en hun schoondochter zwaargewond. Ook kregen ze te horen dat hun kleindochter naar een veilig adres was overgebracht: “Ze werd naar een gastgezin gebracht en we hebben haar ruim een maand niet gezien.”

Levenslang

Zogenaamde 'vergismoorden' komen steeds vaker voor. Onacceptabel volgens Jozef. Hij en zijn vrouw hebben de rechtbank gevraagd een levenslange gevangenisstraf op te leggen aan de hoofdverdachten van de moord op hun zoon. Ze hopen daarmee te voorkomen dat criminelen uit onderwereld nog meer onschuldige slachtoffers maken.

"Wij willen dat dit stopt. De onderwereld neemt steeds meer van de bovenwereld. Nu is het mijn zoon, straks is het een andere burger.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmpje Djordy

Sinds 2005 kunnen slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik maken van spreekrecht. Tijdens de strafzaak vertellen zij dan wat voor hen de gevolgen zijn van het misdrijf. Ook Jozef heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt, zo vertelt hij bij Pauw. En dat deed hij op een bijzondere manier, want hij wilde niet dat zijn verhaal het ene oor in, het andere oor uit zou gaan Daarom koos hij ervoor om een compilatiefilmpje van de belangrijkste moment uit Djordy's leven te laten zien aan de verdachten. "Eén beeld zegt meer dan duizend woorden."

Ster advertentie
Ster advertentie