Up 2 Date

Mogelijk levenslange celstraf voor twee Nederlandse drugsdealers op Sziget

foto: Politie Budapest, Hongarije
  1. Newschevron right
  2. Mogelijk levenslange celstraf voor twee Nederlandse drugsdealers op Sziget

De twee Nederlandse jongens van 21 en 22 jaar die vorige week zijn opgepakt op het Hongaarse festival Sziget, hangt een levenslange celstraf boven het hoofd. Volgens Hongaarse media is dit de 'grootste drugsvangst' op het festival ooit. Er is in totaal 20.000 dosissen drugs gevonden die zo'n 300.000 euro waard is.

300K aan drugs

Het AD meldt dat het gaat het om twee jongens uit Stadskanaal, namelijk Roelf B. en Gert-Jan N. Zij liepen tegen de lamp toen beveiligers opmerkten dat het zo opvallend druk was bij hun tent. Mensen liepen erheen met geld en kwamen terug met kleine zakjes. Daarop is de politie ingeschakeld en die vonden een kilo XTC-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana. Daarna is in de auto van de twee drugsdealers nog eens 17 kilo aan drugs gevonden. In totaal komt dat neer op 20.000 dosissen drugs ter waarde van zo'n 300.000 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijslijsten

Roelf B. en Gert-Jan N. namen hun handeltje erg serieus. Ze hadden zelfs prijslijsten. Voor 5 XTC-pilletjes vroegen ze €65 en voor 1 gram wiet betaalde je bij de jonge drugsdealers ook € 25. Ter vergelijking, in Nederland betaal je ongeveer € 5 à € 6 euro per XTC-pil. En een gram wiet kost € 10 euro.

Op de prijslijst staat ook een Nederlands telefoonnummer waarop de dealers te bereiken zijn. Dat nummer is niet meer in gebruik maar op Whatsapp prijzen de jongens zichzelf aan als 'Your best and most reliable supplier'.

Streng drugsbeleid

Op dit moment zitten Roelf B. en Gert-Jan N. nog vast in Hongarije, waar men een strenger drugsbeleid heeft dan in Nederland. De advocaten van de twee hadden verzocht om de jongens met borgtocht vrij te laten, maar vanwege de grote hoeveelheid drugs die gevonden is, heeft de Hongaarse rechter dat afgewezen. Een Hongaarse aanklager meldde eerder aan NOS dat, bij een dergelijk vergrijp, een levenslange celstraf niet uitgesloten is.

Ster advertentie
Ster advertentie