Up 2 Date

Kritiek op Iggy Azalea die optreden niet stopte toen danseres flauwviel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kritiek op Iggy Azalea die optreden niet stopte toen danseres flauwviel

Het was flink schrikken geblazen voor de fans van Iggy Azalea tijdens haar concert in Brazilië. Een van haar achtergronddansers kreeg een epileptische aanval tijdens het optreden. Iggy zong in eerste instantie door omdat ze dacht dat de danseres gevallen was of haar enkel had verstuikt, en dat konden mensen niet waarderen.

Optreden

Het voorval vondt plaatst op donderdagavond toen Iggy optrad in Rio de Janeiro, Brazilië. De rapper zong het lied Black Widow toen een van haar drie dansers plotseling op de grond viel. In het filmpje dat op Instagram is gepost, is te zien dat de danseres instort op het podium en haar lichaam hevig schudt. Op een gegeven moment roept Iggy om medische hulp en wordt de danseres afgevoerd.

kritiek

Op Twitter verscheen er veel kritiek op de rapper. Mensen begrepen niet waarom Iggy haar optreden vervolgde terwijl haar danseres een aanval had.

reactie

Iggy gaf later een update over het incident. Volgens haar gaat het inmiddels weer goed met de danseres, die vanwege felle lichten en de hoge temperatuur in het concertgebouw was flauwgevallen. Ook benadrukte de zangeres dat ze de ernst van de situatie niet zag.

Iggy Azalea: ''Ik dacht dat ze was gevallen of haar enkel had verstuikt. Het klinkt misschien hard, maar je blijft zingen totdat de muziek stopt en dan roep je medische hulp, wat ik ook heb gedaan. We zijn allemaal erg geschrokken van wat er is gebeurd en gewoon dankbaar dat het goed gaat. Ik weet dat het makkelijk is om memes te maken van iemand die flauwvalt, maar iemand met een aanval is niet grappig, het is echt eng! Dus ik hoop dat mijn fans sommige memes die ik over mijn danser zie niet opnieuw posten.''

Ster advertentie
Ster advertentie