Up 2 Date

Zwangere vrouw geweigerd in ziekenhuis wegens nikab

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zwangere vrouw geweigerd in ziekenhuis wegens nikab

De 22-jarige zwangere Youssra werd niet binnengelaten bij het Flevoziekenhuis in Almere doordat zij een nikab droeg. Toen ze haar sluier afdeed, mocht ze wel naar binnen en werd ze uiteindelijk geholpen aan wat uiteindelijk een blindedarmontsteking bleek te zijn.

nikab afdoen

“Ik ben echt ziek”, zei Youssra toen ze bij de balie van het ziekenhuis stond en bijna niet meer op haar benen kon staan. Dit vertelt ze aan NPO3 Brandpunt+. Ze smeekte de beveiligers om hulp, maar de schuifdeuren gingen pas voor haar open toen ze haar gezichtssluier afdeed. Ondanks dat dit allemaal gebeurde in december 2019, besloot Youssra nu pas om haar verhaal te vertellen nadat Brandpunt+ contact met haar opnam.

levensgevaar

De zwangere vrouw geeft aan dat ze eerder nooit problemen heeft gehad met het ziekenhuis en het dragen van haar Nikab. Ze is boos op het ziekenhuis uit Almere: “Mijn leven is in gevaar gebracht.” Ze hadden er niet veel later bij moeten zijn, want later bleek dat Youssra een blindedarmontsteking had. Na een ziektebed van twee weken is alles gelukkig goed gekomen met haar en de ongeboren baby.

beleid

Het Flevoziekenhuis heeft op het voorval gereageerd: “In het Flevoziekenhuis zijn alle patiënten welkom ongeacht religie, herkomst of geaardheid. Een ander uitgangspunt is dat acute spoedzorg altijd wordt verleend, óók indien betrokkene gezichtsbedekkende kleding draagt.” De beveiliger van het ziekenhuis was niet van dit beleid op de hoogte en het ziekenhuis heeft beloofd het beleid nogmaals met alle medewerkers te bespreken.

Boerkaverbod

Youssra accepteert de excuses van het ziekenhuis, maar wil aan de hand van deze gebeurtenis aandacht voor het effect dat het boerkaverbod op haar leven heeft. Volgens haar is de oorzaak van het ongeval namelijk het boerkaverbod dat in augustus 2019 is ingevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie