Up 2 Date

Rotterdamse meisjes helpen politie 70 zakkenrollers aan te houden

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse meisjes helpen politie 70 zakkenrollers aan te houden

Het duo Sara en Iris heeft een bijzondere hobby. De twee Rotterdamse tieners lopen namelijk het liefst in de stad rond om zakkenrollers op te speuren en hen op heterdaad te filmen. Dankzij hun oplettendheid heeft de politie al bijna zeventig zakkenrollers weten aan te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Droom

In een interview met de politie Rotterdam vertellen de meisjes dat het allemaal begon toen ze uit verveling een beetje aan hun politieskills probeerden te werken. In hun vrije tijd liepen ze daarom Zuidplein rond om zakkenrollers te spotten.

“Onze droom is om bij de politie te werken en zelf een zakkenrollersteam op te richten.”

verdacht

Hoe ze dat deden? De meiden vertellen dat zakkenrollers vooral aan hun slechte modesmaak te herkennen zijn: “De vrouwen dragen afgetrapte ballerina’s. De mannen oude sportschoenen.” Ook hun gedrag is vaak herkenbaar. Ze steken meestal meerdere keren de winkelstraat over en kijken vaak achterom.

Centrum

De tieners zijn tegenwoordig vaak te vinden in het centrum van Rotterdam. Wanneer ze een verdachte persoon op het oog hebben, splitsen ze zich op. Via hun telefoon houden ze contact met elkaar. Ze volgen de persoon tot aan de beveiligers van een winkel en melden zich daar. De beveiligers kunnen de verdachten –eventueel met behulp van camerabeelden- staande houden en ze overdragen aan de politie

Samenwerken

Inmiddels zijn Sara en Iris bekend bij de meeste beveiligers. Ook de politie is op de hoogte. Sterker nog, ze werken nu zelfs samen. Sara en Iris maken daar waar het kan foto’s en filmpjes van zakkenrollers. De beelden sturen ze door naar politieagent Henri. Hij zorgt er vervolgens voor dat de video's in de briefing van de agenten worden getoond.

Ster advertentie
Ster advertentie