Up 2 Date

Persconferentie: Horeca en cultuursector tot 22:00 uur open

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Persconferentie: Horeca en cultuursector tot 22:00 uur open

Mark Rutte en Ernst Kuipers hebben vandaag tijdens de persconferentie verdere versoepelingen bekendgemaakt. Ze laten weten dat de horeca en cultuursector onder bepaalde voorwaarden weer tot 22:00 uur open mag. Verder worden de quarantaineregels voor kinderen versoepeld.

Bepaalde voorwaarden

Zoals verwacht mag de horeca en de cultuursector haar deuren weer openen. Dat betekent dat mensen weer uit eten kunnen en bioscopen, musea, concertzalen, dierentuinen kunnen bezoeken. Het is voor bezoekers vanaf dertien jaar wel noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs te tonen. Verder moet er een mondkapje gedragen worden als mensen zich verplaatsen.

Sportcompetities worden weer hervat en publiek bij professionele sport is weer welkom. Sportwedstrijden en evenementen, zowel binnen als buiten, mogen doorgaan met een maximum aantal bezoekers. Daarbij wordt een derde van de capaciteit gehanteerd, met binnen een maximum van 1250 bezoekers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quarantaineregels kinderen

Voor kinderen geldt dat de quarantaineregels versoepeld zijn. Tot op heden werden hele klassen naar huis gestuurd als er drie leerlingen positief testten op het coronavirus. Door de quarantaineregels moesten complete klassen dan thuisblijven. Met de versoepelingen wil het kabinet voorkomen dat volledige klassen naar huis worden gestuurd en men geen les meer kan volgen.

Zo hoeven kinderen onder de twaalf jaar alleen nog in quarantaine als ze klachten hebben. Kinderen tussen de dertien en achttien jaar oud mogen gewoon naar school en sporten als ze een zelftest doen. Zij worden nog wel geadviseerd om tien dagen lang contact met ouderen en kwetsbaren te vermijden, als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.

Nachthoreca en festivals

De mensen die graag uitgaan of echt toe zijn aan een feestje, moeten helaas nog even geduld hebben. Het kabinet heeft betreffende de nachthoreca en festivals geen versoepelingen aangekondigd. Dat betekent dat de nachthoreca gesloten blijft en de festivals nog niet door mogen gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie