Up 2 Date

Michael P. officieel verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Michael P. officieel verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

Bijna twee weken geleden werd het lichaam van de 25-jarige Anne Faber gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Nu is bekend dat de 27-jarige Michael P. verdacht wordt van moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Bloedspoor

Michael P. kwam in beeld als verdachte, nadat een vrijwilliger tijdens de zoektocht naar Anne haar jas vond. Op deze jas werd er een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de verdachte. Daarnaast zijn er bloedsporen van Anne gevonden in de auto die Michael P tot zijn beschikking had. De man werd op 9 oktober aangehouden en gehoord. Door zijn verklaring werd het lichaam van Anne op 12 oktober gevonden.

Onderzoek

Op basis van de onderzoeksbevindingen die tot nu toe zijn gedaan, is de verdenking dat de verdachte Anne heeft verkracht en vervolgens om het leven heeft gebracht. Verder kunnen er nog geen mededelingen worden gedaan. Michael P. zal in psychiatrisch observatiekliniek Pieter Baan Centrum worden geplaatst voor een persoonlijkheidsonderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerder veroordeeld

Michael P. is in 2012 veroordeeld tot 11 jaar cel wegens verkrachting en mishandeling van een 16-jarig en 17-jarig meisje. Na enkele jaren in de gevangenis te hebben gezeten, werd hij overgeplaatst naar een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij.

Petitie

Naar aanleiding van de moord op Anne Faber is er een petitie gestart waarin er een onderzoek naar het "falend rechtssysteem in de zaak van Michael P." wordt geëist. De petitie is gericht aan premier Rutte, minister Blok van Veiligheid en Justitie en de kliniek van Altrecht die P. behandelde. De ruim 400.000 handtekeningen zijn inmiddels door de petitiestarter Lydia de Jong persoonlijk overhandigd aan minister Blok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie