Up 2 Date

Geen post- en pakketbezorging door staking PostNL

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geen post- en pakketbezorging door staking PostNL

Wanneer de leraren staken, zul je vast blij zijn als je nog op school zit. Even niet denken aan het huiswerk. Maar wat als PostNL ervoor kiest om te staken en je je bestelling eigenlijk asap nodig hebt? Vakbond FNV meldt dat het personeel van het postbedrijf morgen 24 uur lang het werk laat liggen. Hierdoor zullen door het hele land pakketten en brieven een dag later bezorgd worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

invoering plan

De invoering van een plan waarbij postbezorgers zelf hun post moeten sorteren (combibundel), is bij de medewerkers van PostNL in het verkeerde keelgat gevallen. Zij vrezen dat het honderden banen gaat kosten. En vooral, omdat het besluit zonder overleg met de bonden heeft plaatsgevonden.

Spuugzat

PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren: zonder draagvlak bij de medewerkers, zonder instemming van de FNV en buiten de cao om. Het is een platte bezuiniging, ten koste van de bezorgers. ''De werknemers van PostNL accepteren dit niet. Komt nog bij dat de medewerkers de angstcultuur, de reorganisatiedrift en de alsmaar toenemende werkdruk bij PostNL spuugzat zijn'', laat Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang weten aan de vakbond.

Ster advertentie
Ster advertentie