Up 2 Date

Marisse is grenzeloos verliefd en wordt tweede vrouw van Gambiaanse man

foto: Net 5
  1. Newschevron right
  2. Marisse is grenzeloos verliefd en wordt tweede vrouw van Gambiaanse man

Liefde kent geen grenzen. Dat is vaak genoeg te zien in het programma Grenzeloos Verliefd. Maar de laatste aflevering vertelt wel een heel bijzonder verhaal. De 26-jarige Marisse vertrekt naar Gambia om daar de tweede vrouw van een bananenboer te worden.

Liefde op het eerste gezicht

Marisse is gek op Gambia. Al jarenlang reist ze regelmatig op vakantie naar het land. Op één van haar vakanties ontmoet ze Seedy. Wanneer ze hem op het land komt helpen is hij meteen verkocht. En daar maakt hij geen geheim van, hij vertelt Marisse dat hij haar leuk vindt. Ook Marisse weet na één week al dat ze gek op hem is.

"Seedy: Ik zat daar met mijn broer en zei tegen hem: zie je dat meisje? Zij wordt mijn vrouw. Dat voel ik gewoon."

Tweede vrouw

Eén probleem: Seedy is al tien jaar getrouwd en heeft vier kinderen. Maar Marisse ontdekt al gauw hoe normaal het in Gambia is om meerdere vrouwen te hebben. Ze ervaart dat een gezin met meerdere vrouwen hartstikke harmonieus kan zijn: "Huwelijksproblemen zijn er altijd in de wereld, maar het kan gewoon dat je in vrede leeft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zusterschap

Marisse besluit te trouwen met Seedy en wordt zijn tweede vrouw. Haar man verdeelt zijn tijd tussen zijn twee vrouwen Marisse en Mariama, maar dat vormt geen enkel probleem. Marisse kan namelijk heel goed opschieten met Mariama en noemt haar haar beste vriendin: "In heel veel dingen herken ik mezelf in haar."

"Het is een soort zusterschap. We delen dezelfde man."

Hard werken

Na het trouwen is het officieel: Marisse maakt deel uit van de community. En dat brengt ook meteen een heel ander soort leven met zich mee. Een simpel huis, weinig eten en keihard werken op het land.

"Soms moet ik zes uur per dag wateren. Dat is tien kilo water, tien meter met een touw omhoog halen. Dat is zwaar voor je handen. Daar krijg je blaren van."

Infectie

Het werk is fysiek zo zwaar dat Marisse er letterlijk doodziek van wordt. Vanwege uitdroging en een lage weerstand loopt ze een ernstige infectie aan haar handen op. Ze moet noodgedwongen terug naar Nederland. Toch keert ze kort daarna weer terug naar Gambia om daar weer met Seedy te zijn.

"Het is een zwaar leven, maar we hebben ook veel mooie momenten."

Ster advertentie
Ster advertentie