Naar homepage
Up 2 Date

'Terreurafdeling PI Vught verstoorde dodenherdenking'

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. 'Terreurafdeling PI Vught verstoorde dodenherdenking'

De dodenherdenking die gisteravond plaatsvond in Vught, blijkt te zijn verstoord door de terreurafdeling van de Penitentiaire Inrichting Vught, dat meldt het AD. Er zou in het Arabisch "Allah is groot" geschreeuwd zijn tijdens de twee minuten stilte, die ieder jaar wordt gehouden uit respect voor alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

RESPECTLOZE IDIOTEN

Op social media wordt de respectloze actie veroordeeld. Zo zegt iemand op Facebook dat de schreeuwers aangepakt moeten worden en dat het geen zin heeft om meteen moslims of andere groepen te stigmatiseren. Een ander noemt de gevangenen die de dodenherdenking verstoorden respectloze idioten: "Ze zorgen ervoor dat onschuldige buitenlanders worden gehaat door dit soort ranzigheid." Ook zijn er mensen die zich hardop afvragen of we ander gedrag van gevangenen zouden moeten verwachten.

Vught

verantwoordelijke

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt dat een afdeling aan het uiteinde van de PI verantwoordelijk is voor de verstoring, maar wil niet bevestigen dat dit de afdeling met terreurverdachten is. Wel maakt hij duidelijk dat één gevangene verantwoordelijk was voor de actie en dat daarna anderen begonnen mee te doen. Het zou volgens hem om meer dan tien gevangenen gaan.

Respectloos

De schreeuwer is volgens de woordvoerder direct na het verstoren van de dodenherdenking in een isoleercel gezet. De gevangenen moeten rekening houden met serieuze sancties: "We hebben geen signalen opgevangen dat ze dit aan het bekokstoven waren. We gaan nu kijken welke maatregelen we kunnen nemen. Dit mag niet nog een keer gebeuren, dit was echt ontzettend respectloos."

Ster advertentie
Ster advertentie