Up 2 Date

Naar dit nieuwe museum in Zoetermeer moet jij binnenkort!

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Naar dit nieuwe museum in Zoetermeer moet jij binnenkort!

Van Candy Crush tot League of Legends, jij gamet vast ook wel eens! In Nederland zijn al een heleboel musea, maar binnenkort opent er een gloednieuw museum in Zoetermeer. En dat is niet zomaar een museum met schilderijen of beelden. Eind van dit jaar kun je in de stad terecht voor het Nationaal Videogame Museum!

zelf spelen

Het gamemuseum in Zoetermeer is het eerste dat zich richt op die geschiedenis van games en de invloed ervan op de maatschappij. Boring! Of toch niet? Het museum is twee vierkante kilometer groot en je kunt vooral veel zelf gamen. "Een museum dat zich op games richt moet dus ook een interactief belevingsmuseum zijn", zegt Marinus Kuivenhoven van de stichting achter het Nationaal Videogames Museum.

veel meer

Maar dat is nog niet alles. Het museum heeft grootse plannen voor de toekomst. De komende jaren komt er een kenniscentrum, een winkel speciaal voor gamers en een internationaal podium voor gevestigde gameontwikkelaars. Daarnaast gaat het museum jong gametalent helpen. Zoetermeer wordt dus de gamehoofdstad van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie