Up 2 Date

Premature baby die geen bezoek kreeg geadopteerd door verpleegkundige

foto: Videostill NBC News
  1. Newschevron right
  2. Premature baby die geen bezoek kreeg geadopteerd door verpleegkundige

Een heel lief verhaal uit het Amerikaanse Boston. Een baby die na 29 weken al werd geboren en ter wereld kwam bij drugsverslaafde ouders, is geadopteerd door de verpleegster die haar verzorgde.

kinderziekenhuis

Baby Gisele werd nadat ze ter wereld kwam, met een gewicht van nog geen kilo, overgebracht naar een kinderziekenhuis in Boston. Dit was de plek waar ze haar toekomstige mama, Liz Smith, voor het eerst zou ontmoeten.

Liz was zelf niet in staat om kinderen via de natuurlijke weg te krijgen en bleek ook geen geschikte kandidaat voor IVF. Tijdens al die maanden verzorging van Gisele zag Liz dat het kleine meisje nooit bezoek kreeg. De staat nam de voogdij over Gisele in oktober 2016 toen ze drie maanden oud was.

geen gezinshereniging

Ook de bezoekjes van haar biologische ouders, die altijd onder begeleiding waren, namen af. Het doel om het gezin te herenigen veranderde: nadat de ouders ongeschikt werden verklaard om voor het kleine meisje te zorgen, werd gezocht naar adoptieouders.

adopteren

Liz, die de bezoekjes aan Gisele als een beloning na een lange werkdag zag en zielsveel om het meisje was gaan geven, bood aan haar te adopteren.

Het adoptietraject duurde lang, maar werd voltooid in oktober 2018. De rechter sprak bij de uitspraak mooie woorden: "Een geboortedag is een wonder, maar het adopteren van een kind op kilometers afstand is het lot. Dat is wat jullie samenbracht."

voedingssonde en uitzonderlijk

Het gaat naar omstandigheden goed met Gisele, vertelt Liz. "Ze bloeit. ze heeft een voedingssonde waar ze nog steeds het grootste deel van haar voeding door krijgt, maar behalve dat, vindt de specialist dat ze gewoon uitzonderlijk is."

"Ze kan niet geloven in de vooruitgang die ze heeft geboekt en hoe gezond en sterk ze is. Haar veerkracht is inspirerend voor mij en ik sta elke dag versteld van haar. Ik ben nooit eerder zo blij en sterk geweest en ik kan mij geen leven zonder haar voorstellen."

Ster advertentie
Ster advertentie