Up 2 Date

Waarde bitcoin gezakt naar 18.500 dollar

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Waarde bitcoin gezakt naar 18.500 dollar

De waarde van de bitcoin zakte gisteren naar 18.500 dollar, het laagste niveau sinds december 2020. De waarde van de cryptomunt daalt, omdat handelaren zich voorzichtiger gedragen vanwege de stijgende rentetarieven.

Cryptovaluta onder druk

Aan het begin van dit jaar was de bitcoin nog ruim 2,5 keer zoveel waard, namelijk 48.000 dollar. Maar niet alleen de cryptomunt bitcoin daalde de afgelopen periode flink in waarde. Ook de ether kampte met een koersdaling en kwam gisteren uit op een waarde van 1.300 dollar.

Rentetarieven

Volgens NU.nl lijken beleggers te vrezen voor hogere rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve vanwege de hoge inflatie in de Verenigde Staten. In de beleggingswereld worden investeringen in cryptomunten gezien als risicovol. Bij een stijging van de rente kiezen investeerders er regelmatig voor om hun beleggingen uit de digitale munten te halen en minder risico te nemen.

Naast de Amerikaanse Federal Reserve is de verwachting dat ook de Britse Centrale Bank de rentetarieven zal verhogen. Door hun investeringen uit cryptovaluta te halen, zetten handelaren zich schrap voor de wereldwijde economische maatregelen die inflatie moeten tegengaan en gedragen beleggers zich voorzichtiger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie