Up 2 Date

Meer dan achttien treinreizigers per dag verliezen smartphone

  1. Newschevron right
  2. Meer dan achttien treinreizigers per dag verliezen smartphone

Het NS-personeel en andere reizigers vinden per dag achttien mobiele telefoons en smartphones in de trein. Dat blijkt uit cijfers van de NS van het afgelopen half jaar. Ruim 3.000 mobieltjes lagen voor het oprapen in de coupé's, maar dat is nog niets vergeleken met de bijna 15.000 paspoorten, pasjes en rijbewijzen die zijn achtergelaten.

1.80m teddybeer

Volgens de NS raken reizigers steeds meer spullen achter in de trein en op stations. Met de teller op 55.000 waren er begin dit jaar bijna 10.000 meer gevonden voorwerpen dan vorig jaar. Naast smartphones is het opvallend dat mensen spullen vergeten als vervoersmiddelen, zoals hun skateboards of fiets. Maar ook dat ze een compleet nieuwe printer, koffiezetapparaat of teddybeer van 1.80 m. niet proberen terug te vinden. Voorwerpen zoals 'Teddy' belanden in het depot en wachten daar rustig hun lot af.

Wat gebeurt ermee?

  • De NS bewaart gevonden voorwerp(en) 5 dagen op het station waar het ingeleverd is. Binnen deze periode kun je kosteloos jouw spullen ophalen op het betreffende station.
  • Na 5 dagen gaat het voorwerp naar bewaarplek het Centraal Bureau Gevonden Goed.
  • Is jouw voorwerp gevonden en ligt bij het Centraal Bureau Gevonden Goed, dan krijg je een brief door de bus. Je eigendom wordt altijd naar je huisadres gestuurd. Hiervoor betaal je minimaal €15,- voor de verwerking -en verzendkosten.
  • Na de wettelijke bewaartermijn (van de meeste producten 3 maanden) gaan de meeste items naar vaste opkopers en de minder waardevolle spullen worden zoveel als mogelijk gerecycled.

Kwijt

Iets verloren? Ga dan naar ns.nl/verlorenvoorwerpen. Ben je zelf een eerlijke vinder, geef het gevonden voorwerp dan aan een conducteur of NS personeel op het station.

Ster advertentie
Ster advertentie