Up 2 Date

VIDEO: Moeder waarschuwt voor exploderende Fidget Spinners

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Moeder waarschuwt voor exploderende Fidget Spinners

Je kan bijna niet meer om de Fidget Spinners heen, maar pas wel op! Sommige Bluetooth Spinners kunnen namelijk exploderen. Een Amerikaanse moeder waarschuwt voor deze 'kindvriendelijke' handgranaten. De spinners van hun kinderen explodeerden tijdens het opladen en ze wil nu dat de hele wereld hiervan op de hoogte wordt gesteld.

BRAND!

Kimberley Allums is een moeder van twee kinderen uit Gardendale, Alabama en waarschuwt andere ouders voor de gevaarlijke Bluetooth Fidget Spinners. In een interview bij de Amerikaanse tv-zender WBRC vertelt ze hoe haar huis in brand had kunnen vliegen: "Ik hoorde beneden ineens iemand 'BRAND! BRAND!' schreeuwen," zegt ze bij WBRC. "Er kwam geen rook uit de Fidget Spinner, maar wél vlammen." Het apparaat lag pas drie kwartier aan de oplader en eigenlijk zou het gezin net de deur uit gaan. Het hele huis had kunnen afbranden, maar gelukkig bleef de schade beperkt tot een schroeiplek in het tapijt.

(Ont)stress

Kimberley Allums kreeg de Chinese fabrikant van het speeltje niet te pakken. Fidget Spinners zouden je moeten ontstressen, maar blijkbaar zijn sommige bluetoothvarianten juist in het leven geroepen om je stress te bezorgen.

Tips

Een Amerikaanse consumentenorganisatie reageert bij Gizmodo op de exploderende spinners en adviseert om producten met batterijen nooit 's nachts als je slaapt op te laden. Ook raden ze aan om altijd de gebruikershandleiding door te nemen en alleen de eigen oplader te gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie