Up 2 Date

NS komt met nachttrein van Nederland naar Oostenrijk en Zwitserland

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. NS komt met nachttrein van Nederland naar Oostenrijk en Zwitserland

Het vliegverkeer ligt nogal stil in tijden van corona, maar treinreizen naar het buitenland winnen ondertussen enorm aan terrein. Vorige maand werd bekend dat er binnenkort een directe treinverbinding naar Londen is, en nu komt daar Oostenrijk ook nog bij.

Directe verbinding

De NS gaat namelijk in samenwerking met de Oostenrijkse en Zwitserse spoorvervoerders ÖBB en SBB treinreizen aanbieden tussen Amsterdam en Zürich. Dat hebben de drie treinbedrijven dinsdag bekendgemaakt tijdens een presentatie. De trein zal beschikken over een slaapcabine, waarin passagiers de nacht kunnen doorbrengen.

Tussenstops

Je hoeft overigens niet per se naar Zürich te gaan om gebruik te maken van de trein. Deze zal namelijk onderweg ook stoppen in Keulen, Frankfurt en Bazel. Hoeveel de tickets zullen kosten en per wanneer de trein exact gaat rijden, is nog niet bekend.

Kansen door corona

In augustus meldde de NS al dat ze onderzoek deden naar de haalbaarheid van de treinverbinding. Daarna was het even stil, maar mede door de toenemende vraag naar treinreizen door de coronacrisis komt de treinverbinding er nu toch. Vooral de Oostenrijkse en Zwitserse vervoerders zouden veel kansen zien.

Ster advertentie
Ster advertentie