Up 2 Date

Oudste zoon van Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

foto: ANP/ Aankomst bij het Marengo-proces/ Foto ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Oudste zoon van Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

Faissal Taghi, de 22-jarige en oudste zoon van Ridouan Taghi, is eind juli opgepakt door de politie in Dubai. Dat blijkt uit berichtgeving van onder andere Het Parool. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat Faissal Taghi een belangrijke rol speelt binnen de criminele organisatie van zijn vader.

Aanhouding

Faissal Taghi is aangehouden op verzoek van Nederland. Het OM en de politie zouden al langere tijd achter Faissal aan zitten. Hij zou worden verdacht van het voorzetten van de criminele activiteiten van zijn vader. Het OM in Nederland kan de aanhouding tegen de NOS niet bevestigen. ''Meer kunnen we er niet over zeggen'', aldus een woordvoerder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Communicatie

Ridouan Taghi zit al een aantal jaren vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Maar vanuit daar zou hij wel kunnen communiceren over criminele activiteiten. De Telegraaf meldt dat Justitie aan de hand van versleutelde berichten (pgp-gesprekken) heeft ontdekt dat er sprake is van voortzetting van drugshandel en het plannen van een ontsnappingspoging.

Onduidelijk

Sinds Ridouan Taghi werd gearresteerd, is er nauw contact tussen de Landelijke recherche in Nederland en de politie in Dubai. Dit contact werd hervat toen bleek dat een maffiabaas die in verband wordt gebracht met Ridouan Taghi, miljoenen euro's naar Faissal Taghi had laten overmaken. Het politiekorps in Dubai heeft nog niet gereageerd op schriftelijke vragen, waardoor het onzeker is of Faissal Taghi momenteel in hechtenis zit en of er plannen zijn om hem aan Nederland uit te leveren.

Ster advertentie
Ster advertentie