Up 2 Date

Serena Williams reageert op racistische opmerking over ongeboren kindje

  1. Newschevron right
  2. Serena Williams reageert op racistische opmerking over ongeboren kindje

Serena Williams heeft hard gereageerd op een opmerking van de Roemeense oud-tennisser Ilie Nastase. Hij maakte een racistische opmerking over de zwangere nummer één tennisster van de wereld.

chocolademelk

De zeventigjarige Ilie Nastase sprak in een persconferentie over de zwangerschap van Serena Williams en zei: "Laten we maar zien welke kleur de baby heeft. Chocolade met melk?" De opmerking viel bij veel mensen in verkeerde aarde en ook Serena noemt de uitspraken racistisch.

"Het is teleurstellend dat we in een samenleving wonen waar mensen als Nastase dit soort racistische opmerkingen kunnen maken tegen mij en mijn ongeboren kind."

opkomen

De tennisster vervolgt haar reactie met de boodschap dat ze altijd zal blijven opkomen voor het goede.

“Ik heb het al vaak gezegd en blijf het herhalen. We zijn al ver gekomen, maar hebben nog een lange weg te gaan. Ja, we hebben veel barrières neergehaald, maar er is nog veel werk voor de boeg. Dit of iets anders zal me niet verhinderen om liefde, licht en positiviteit te stoppen in alles wat ik doe. Ik zal het voortouw blijven nemen en opkomen voor het goede.”

Zwanger

Eerder postte Serena ook al een mooi bericht aan haar aankomende baby. Van de oudste nummer één tennisser van de wereld, naar de jongste. Serena won veroverde namelijk als oudste tennisster ooit de nummer één positie in de ranglijst. Dat deed ze terwijl ze twee maanden zwanger was. De baby in haar buik is dus by far de jongste ooit om op nummer één te staan.

"Mijn lieve baby. Jij geeft me de kracht die ik niet wist dat ik had. Jij leert me de echte betekenis van kalmte en rust. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten. Ik kan niet wachten dat je volgend jaar mee komt naar de spelersbox. Maar het belangrijkste: ik ben zo blij dat ik de nummer één plek van de wereld met jou kan delen."

Ster advertentie
Ster advertentie