Up 2 Date

Lotgenoot over verdrinking meisje (5) Sloterplas: "Ik ben de negatieve reacties tegenover de ouders spuugzat"

  1. Newschevron right
  2. Lotgenoot over verdrinking meisje (5) Sloterplas: "Ik ben de negatieve reacties tegenover de ouders spuugzat"

De verdrinking van een vijfjarig meisje in de Sloterplas heeft veel mensen in Nederland de afgelopen dagen bezig gehouden. Niet alleen de aanwezige bezoekers van het Sloterplas waren geshockeerd, het incident leek op heel Nederland een diepe indruk te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De ouders van het meisje kregen veel negatieve, verwijtende reacties over zich heen op sociale media. Tot grote ergernis van Jolanda Bruggink-Navis die in 2008 precies hetzelfde meemaakte. Ze vertelde erover in RTL Late Night.

Nachtmerrie

Het is waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van elke ouder. Je kijkt even de andere kant op en opeens ben je je kindje uit het oog verloren. Het overkwam ook Jolanda Bruggink-Navis. In 2008 verdronk haar tweejarige dochter in het peuterbadje van een zwembad.

"In 2008 was er nog niet zoveel social media. Ik heb wel wat reacties gehad, maar zoals ik het de afgelopen dagen las... Dat schoot me echt in het verkeerde keelgat."

Schuldgevoel

Direct na het incident werd social media overspoeld met verwijten richting de ouders van het vijfjarige meisje. Social media-gebruikers vragen zich af hoe dit kan gebeuren, waarom de ouders niet beter hebben opgelet en zeggen ze dat het hen nooit zou overkomen. "Dat geeft mij als moeder ook het idee dat ik gefaald heb", zegt Jolanda.

"De ouders van dat meisje gaan ooit die reacties lezen, want na een tijdje ga je alles googlen. Als je dat leest, krijg je als ouder nog meer een schuldgevoel."

Straf

Na de dood van het meisje in de Amsterdamse Sloterplas plaatste Jolanda een emotionele oproep, gericht aan alle mensen die op sociale media de ouders verwijten van slecht ouderschap. "Wat denken ze wel niet, dat we onszelf niet schuldig voelen? (...) Mochten we het maar overdoen." De verwijtende reacties zijn enerzijds begrijpelijk, maar is het voor de ouders niet al genoeg straf dat ze hun kind zijn verloren?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie