Up 2 Date

Rami (19) vluchtte uit Syrië en droomt van een mooie toekomst in Nederland

  1. Newschevron right
  2. Rami (19) vluchtte uit Syrië en droomt van een mooie toekomst in Nederland

Rami vluchtte in 2016 via Griekenland naar Nederland. Op dit moment woont hij in een AZC en denkt hij hard na over zijn toekomst. ''Ik ben mezelf kwijt. Ik voel me verloren. Ik kijk ernaar uit om mezelf weer te leren kennen.'' Dat vertelt hij in De Locker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Net als Nederlanders

De 19-jarige Rami moest zijn ouders achterlaten voor een betere toekomst. In Griekenland zat hij gedwongen in een vluchtelingenkamp en ook de vrienden die hij daar maakte, heeft hij achter zich moeten laten. Nu hij in Nederland woont, voelt hij zich alleen. Hij vreest voor de toekomst, maar probeert zich vooral te focussen op werk, studie en geluk.

''Ik zou graag Nederlanders van mijn leeftijd willen leren kennen. Ik heb er maar één ontmoet. Hij studeert voor politieagent. Hij is echt cool. Een gewone jongen die hard werkt voor zijn opleiding. Volgens mij kan ik net zo zijn als Nederlandse jongeren. Ze werken en studeren hard om iemand te worden, net zoals ik.''

De locker

In De Locker staan verhalen van jongeren centraal over onderwerpen waar niet altijd even makkelijk over gesproken wordt. De Locker is een online serie van Human. Benieuwd naar de andere afleveringen? Check ze hier.

Ster advertentie
Ster advertentie