Up 2 Date

Amsterdam schaft als eerste in Nederland minimumjeugdloon af

  1. Newschevron right
  2. Amsterdam schaft als eerste in Nederland minimumjeugdloon af

Amsterdam heeft als eerste gemeente van Nederland besloten het minimumjeugdloon af te schaffen, dat meldt nu.nl. Vanaf nu mag je als werknemer tussen de 18 en 23 jaar niet meer volgens het wettelijk minimumjeugdloon uitbetaald worden. Dat geldt voor bedrijven die een opdracht via de gemeente hebben binnengesleept.

jong

Ook gaat de gemeente zelf als werkgever meer geld geven aan het klein aantal jonge ambtenaren dat nu nog volgens het jeugdloon betaald krijgt. Eerder deed de gemeente Zwolle dit ook al, maar het voorstel in Amsterdam gaat veel verder, zegt Reinier Engelen van FNV Young & Unite tegen nu.nl.

Arm eendje

Nederland is een van de weinige landen in Europa waar werknemers van boven de achttien jaar moeten werken onder het 'gewone' minimumloon. Voor 18-jarigen jeugdloon geldt dat zij 45,5 procent van het minimumloon ontvangen en op latere leeftijd stapsgewijs steeds meer krijgen.

Money to blow

Werknemers van 22 en 23 jaar gaan er volgend jaar in ieder geval flink op vooruit. Afgelopen april is landelijk besloten de leeftijd voor de minimumloon te verlagen van 23 naar 21 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie