Up 2 Date

Starbucks sluit volgende maand alle winkels voor anti-racisme training

foto: Twitter/Melissa DePino
  1. Newschevron right
  2. Starbucks sluit volgende maand alle winkels voor anti-racisme training

Starbucks gaat volgende maand alle achtduizend Amerikaanse shops sluiten voor een anti-racisme training. De beslissing komt na het incident waarbij een Starbucks-manager in Philadelphia twee donkere mannen liet arresteren, omdat ze in het koffietentje zaten zonder iets te bestellen.

Protest

Het voorval veroorzaakte veel ophef en leidde tot protesten voor de zaak waar het zich had afgespeeld, ondanks excuses van de CEO. Verschillende Amerikanen, onder wie celebs als T.I., waren voor een boycot van de keten, maar comedian Kevin Hart noemde het een geval van verkeerd aangenomen personeel.

Eerste stap

Het bedrijf wil dit probleem nu in zijn geheel aanpakken en sluit op 29 mei de Amerikaanse filialen voor een trainingsmiddag. Alle 175 duizend medewerkers worden opgeleid om discriminatie in de winkels te voorkomen. Volgens Starbucks is dit niet de enige maatregel.

"Onze winkels sluiten voor een anti-racisme training is slechts de eerste stap in een proces dat toewijding van elk level van ons bedrijf en van onze partners nodig heeft."

Op de inzet van Starbucks werd wisselend gereageerd en Twitter had er het een en ander over te zeggen:

Ster advertentie
Ster advertentie