Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet: "Stop met handen schudden in Nederland"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet: "Stop met handen schudden in Nederland"

Premier Rutte heeft maandagavond in een persconferentie alle Nederlanders afgeraden om elkaar nog de hand te schudden. Volgens Rutte is dit een simpele maatregel die helpt bij het "indammen van het coronavirus". En ook hij moet aan die maatregel wennen, want na de persconferentie deed hij precies wat hij adviseerde om niet te doen: een hand geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crisisoverleg

De oproep van de premier volgt na een crisisoverleg van het kabinet over het coronavirus. Rutte kwam daarvoor samen met ministers, vertegenwoordigers van het RIVM. De politie en de burgemeester van Den Bosch waren er ook bij namens de drie Brabantse veiligheidsregio's.

"Serieus probleem"

Rutte zegt dat de coronacrisis nog een "hele tijd" gaat duren. "Dit is niet morgen of overmorgen voorbij. Het is een serieus probleem. Dit kunnen we alleen oplossen met z'n allen. Daar past een typische Nederlandse nuchterheid bij. We doen alleen de dingen die nodig zijn en de dingen die we nu doen zijn allemaal nodig."

Brabanders

Het RIVM adviseerde Brabanders eerder al om thuis te blijven als ze verkouden zijn, hoesten of koorts hebben. Daar komt vandaag ook het advies bij om de komende week thuis te werken, als dat mogelijk is. Scholen blijven wel geopend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie