Naar homepage
Up 2 Date

Anonieme weldoener betaalt hotels voor 70 daklozen in extreem koude Chicago

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Anonieme weldoener betaalt hotels voor 70 daklozen in extreem koude Chicago

Een man uit Chicago, die liever anoniem wil blijven, heeft hotelkamers betaalt voor zeventig daklozen. In de Verenigde Staten is het namelijk momenteel extreem koud. De temperaturen daalden in het midden van Amerika de afgelopen dagen tot wel veertig graden onder nul.

Propaantanks

Om de extreme kou te overleven, hadden een groep daklozen uit Chicago een tentenkamp opgezet nabij een snelweg. Ze gebruikten gedoneerde propaantanks om zichzelf warm te houden. Woensdagmiddag explodeerde een van die tanks. Niemand raakte gewond, maar het veroorzaakte wel een kleine brand. Daardoor zag de brandweer van Chicago zich genoodzaakt om alle tanks in beslag te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hotel

De daklozen zouden eigenlijk een plek krijgen in een van de speciaal gecreëerde warmtecentra van The Salvation Army, toen een van de medewerkers te horen kreeg dat er een andere oplossing was. "Een geweldige inwoner wilde hen allemaal onderbrengen in een hotel voor de rest van de week," vertelt een woordvoerder van The Salvation Army aan CBS News.

Extreme Kou

De extreem lage temperaturen worden veroorzaakt door een ijskoude wind die vanuit het poolgebied langs de VS trekt. Ziekenhuizen hebben de afgelopen dagen tientallen mensen moeten behandelen met bevriezingsklachten. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 21. Vanaf vandaag zou het weer wat warmer moeten worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie