Up 2 Date

Kinderopvang mag kind zonder vaccinatie weigeren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kinderopvang mag kind zonder vaccinatie weigeren

Na lang twijfelen in de Tweede Kamer is er nu toch een meerderheid voor het voorstel van de D66. Het voorstel geeft kinderopvangcentra de mogelijkheid om kinderen die niet gevaccineerd zijn te weigeren.

Aanpassingen

Het voorstel lag er al langere tijd maar verschillende partijen hadden nog hun twijfels. Dat was vooral door het feit dat kinderdagverblijven ook kinderen die om medische redenen niet ingeënt konden worden mochten weigeren. Dit is nu opgelost is het nieuwe wetsvoorstel dat voor nu een meerderheid heeft in de Tweede- en Eerste Kamer. Kamerlid Paul van Meenen is blij en deelt met RTLNieuws: "Dit is van groot belang voor kinderen en ouders die zo een geïnformeerde keus kunnen maken."

Meer of minder vaccinaties

In het afgelopen decennium zijn er steeds meer kinderen die niet gevaccineerd zijn. De ouders van de kinderen doen dit uit persoonlijke overweging, het is dan ook niet verplicht op dit moment. Het gevolg was verschillende uitbraken van onder andere mazelen op crèches. Maar, in de laatste twee jaar is de vaccinatiegraad toegenomen. Op dit moment heeft 92.4 procent van de kinderen op 2-jarige leeftijd een DKTP-vaccinatie gehad blijkt uit cijfers van het RIVM.

Ster advertentie
Ster advertentie