Up 2 Date

Is de eerste hittegolf van het jaar in aantocht?

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Is de eerste hittegolf van het jaar in aantocht?

Het is bijna officieel zomer, maar zo zag het er de afgelopen regenachtige dagen niet echt uit. Volgende week wordt dat anders, want dan worden er een hoop zonnestralen voorspeld samen met temperaturen tot wel 36 graden! Wilfred Janssen van Weerplaza laat aan het AD weten dat er mogelijk warmterecords verbroken gaan worden en dat er zelfs kans is op een serieuze hittegolf. Plan die barbecue, poolparty of dagje strand dus maar alvast in...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hittegolf?

Er komt hete lucht vanuit Noord-Afrika deze kant op en dat zorgt voor die tropische temperaturen. Of er écht een hittegolf komt, is nog maar de vraag. Daarvoor moet het vijf dagen lang minimaal 25 graden zijn, waarvan drie dagen 30 graden of warmer. Het blijft natuurlijk Nederland en dat betekent dat er ook altijd een kans aanwezig blijft dat het gewoon superhard gaat stormen wanneer je net klaar zit met je barbecue.

Zomer top 100

Morgen is het 21 juni en officieel het begin van de zomer. Daarom hoor je morgen heel de dag bij FunX de Zomer Top 100 met daarin de lekkerste zwoele zomertunes. Internationale hits, tracks van eigen bodem, classics en nummers van nu: alles staat in dé perfecte playlist voor de zomer, die je natuurlijk ook terugvindt op FunX.nl en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie