Up 2 Date

"Ik sta niet toe dat terroristen het imago van de islam besmeuren"

foto: YouTube/Al Arabiya English
  1. Newschevron right
  2. "Ik sta niet toe dat terroristen het imago van de islam besmeuren"

"De grootste dreiging van terroristen is niet alleen dat ze onschuldige mensen doden en haat verspreiden, maar ook dat ze de reputatie van ons vreedzame geloof beschadigen." Dit zei de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman tijdens de openingsbijeenkomst van een nieuwe militaire alliantie van islamitische landen. "Ik sta niet toe dat ze het imago van de islam besmeuren." Voegde hij er aan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vernietigen

De bijeenkomst van 41 Islamitische landen vond afgelopen weekend plaats in de Saudische hoofdstad Riyad. De landen willen gezamenlijk een vuist maken tegen terrorisme. Hun ultieme doel is: terrorisme helemaal vernietigen. Om dit te bereiken gaan ze militair met elkaar samenwerken en elkaar helpen op het gebied van financiën en inlichtingen.

Of de samenwerking ook effect gaat hebben is nog maar de vraag. Veel van de landen zijn erg arm en sommige hebben niet eens een fatsoenlijk leger. Het succes hangt dus vooral af van hoeveel het rijke Saudi-Arabië bereid is om in de alliantie te steken.

Moslims

In Europa zijn we inmiddels gewend geraakt aan aanslagen door terroristen die dat doen uit naam van de Islam. Verreweg de meeste aanslagen vinden echter plaats in het Midden-Oosten. Het zijn daarom vooral moslims zelf die slachtoffer zijn van terreur. Afgelopen vrijdag nog kwamen ruim 300 mensen om het leven in Egypte bij een aanslag op een moskee.

Ster advertentie
Ster advertentie