Up 2 Date

Vijfjarig jongetje twee dagen na aardbeving Java levend gevonden onder puin

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vijfjarig jongetje twee dagen na aardbeving Java levend gevonden onder puin

Op het Indonesische eiland Java is een vijfjarig jongetje twee dagen na een aardbeving levend onder het puin gevonden. Het jongetje is grotendeels ongedeerd gebleven, omdat hij door een matras werd beschermd tegen vallende stenen.

Moeder helaas overleden

De vijfjarige was bij bewustzijn toen hij onder het puin vandaan werd gehaald. Wel is hij volgens medische hulpverleners verzwakt, omdat hij twee dagen niet heeft gegeten of gedronken. De moeder van het jongetje is helaas wel omgekomen als gevolg van de aardbeving, maar daar is hij nog niet van op de hoogte gesteld. Waarschijnlijk zal hij opgevangen worden door familieleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ziekenhuis vol

Op Java heeft een aardbeving afgelopen maandag aan zeker 57 mensen het leven gekost. Ook raakten er zo'n 700 mensen gewond. Voor sommige slachtoffers was er geen plek meer in het ziekenhuis. Zij werden op de parkeerplaats van het ziekenhuis of op straat behandeld.

Dodental kan verder oplopen

De aardbeving had een kracht van 5,6 op de schaal van Richter had. Het epicentrum lag in Cianjur, een plaats op zo'n 75 kilometer van de hoofdstad Jakarta. Omdat op veel plekken de stroom was uitgevallen, verliep de communicatie moeilijk. Reddingswerkers proberen nog steeds bij gebieden te komen die door aardverschuivingen lastig te bereiken zijn. Het dodental kan volgens de gouverneur dan ook nog verder oplopen.

Ster advertentie
Ster advertentie