Up 2 Date

Let op: geen openbaar vervoer op oudejaarsavond

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Let op: geen openbaar vervoer op oudejaarsavond

Ga jij op oudejaarsavond met het openbaar vervoer naar familie, vrienden of een nieuwjaarsfeest? Let dan op, want je kan op oudejaarsavond niet met het openbaar vervoer reizen. Het is daarom belangrijk om op tijd te vertrekken.

Amsterdam

In de hoofdstad ligt het openbaar vervoer stil na 20:00 uur. Dat betekent dat er geen trams, bussen en metro's meer zullen rijden. Ook de ponten over het IJ varen dan niet meer, behalve het Buiksloterwegveer.

Kijk hier voor de dienstregeling van de GVB.

rotterdam

Op de Erasmusbrug vindt om middernacht het Nationale Vuurwerk plaats, waardoor de brug afgesloten is voor verkeer. Ook in de havenstad rijdt er geen openbaar vervoer meer na 20:00 uur. Alleen tussen 22:00 en 02:00 uur rijden metro C en E een speciale dienstregeling. Iedere tien minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De RET opent wel alle poortjes, zodat jij op oudejaarsavond gratis kan reizen!

Kijk hier voor de dienstregeling van de RET.

Ook in Den Haag en Utrecht stopt het openbaar vervoer om 20:00 uur met rijden en de NS zet na 20:00 uur ook geen treinen meer in.

nachttreinen en nachtbussen

Als je na Nieuwjaar weer wilt reizen, dan kun je vanaf 01:00 uur de nachttreinen van de NS nemen. Deze rijden de route: Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal – Schiphol – Leiden – Den Haag Centraal – Delft – Rotterdam Centraal en omgekeerd. Ook de nachtbussen van Connexxion zullen vanaf 1:00 uur weer rijden. Op nieuwjaarsdag rijdt het openbaar vervoer volgens de zondagsdienstregeling. Dat betekent dat je wel kunt reizen met het openbaar vervoer, maar dat er minder vaak een bus, trein, metro of tram gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie