Up 2 Date

Brand in overvolle gevangenis nabij Jakarta eist meer dan 40 levens

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Brand in overvolle gevangenis nabij Jakarta eist meer dan 40 levens

Een brand in een Indonesische gevangenis zorgde woensdag voor zeker 41 doden. Daarbij raakten ook nog zo'n 80 personen gewond. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Overvol

De brand vond plaats in een gevangenis in Tangerang, op zo'n twintig kilometer afstand van de hoofdstad. Het vuur brak even na middernacht uit in Blok C van het complex, waar 122 gevangenen vastzaten. Dat terwijl het blok gebouwd was voor maximaal 38 gevangenen. Op het moment van de brand waren er zelfs 2000 gevangenen, terwijl er eigenlijk maar plek voor 600 is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omgekomen slachtoffers zijn gevangenen

Inmiddels is de brand geblust. De lokale politie maakt bekend dat alle omgekomen slachtoffers gevangenen zijn, onder wie twee buitenlanders met de Portugese en Zuid-Afrikaanse nationaliteit. Ook raakten 80 personen gewond. Zij worden nu behandeld in het ziekenhuis, enkelen met ernstige brandwonden.

Mogelijk kortsluiting

Hoe het vuur precies uitbrak, is nog niet bekend. Daar moeten de autoriteiten nog onderzoek naar doen. Na een eerste onderzoek lijkt de kans groot dat de brand ontstond door kortsluiting in een van de cellen, waarna het vuur in een mum van tijd door het hele blok ging.

Ster advertentie
Ster advertentie